COACHING VOOR DE ESSENTIE: AMSTERDAMSE BEGELEIDING

Coaching Voor De Essentie: Amsterdamse Begeleiding

Coaching Voor De Essentie: Amsterdamse Begeleiding

Blog Article

Essentie Training Centrum: Amsterdamse Fundament


De regels zijn streng:eten/drinken zelf meenemen. Je krijgt niks. Er staan alleen goedkope tuinstoeltjes en je kunt niet naar buiten kijken. Mobieltjes en horloges gaan uit en af. Je komt in een ruimte waarin je niet weet hoe laat 't is. Op gezette tijden moeten de cursisten zo snel mogelijk alle stoelen netjes neerzetten.


De hoofdtrainer gaat er graag prat op dat "zijn cursisten" in Israël het record hebben in snel en goed neerzetten. Lachen, die grap is website al zo oud... Hoofdtrainer, in eigen woorden een oorlogsheld, geslaagd ondernemer en zelfbenoemde uitvinder van Essence, Yiftach Sagiv (zie hier, zal enkele keren wat vertellen. Deze man heeft charisma en een natuurlijke autoriteit over zich en dat spreekt velen erg aan.


Inderdaad "fuckt" hij tijdens de cursus jouw "mind". De cursus bestaat uit vijf dagdelen en een terugkomdag. De inhoud van Essencetrainingen bestaat uit allerlei geneuzel rondom menselijk gedrag. Er worden lezingen gegeven en je moet oefeningen doen. Het is bedoeld om je inzicht te geven in je eigen gedrag. Waar ben je goed in? Waar erger je je aan? Etc.


Verken Je Essentie: Amsterdamse Route


Daarom is er ook veel muziek en dansen (op oubollige zeventiger jaren muziek). Voor sommige cursisten is dit heel verrassend maar bedenk wel dat dit niks nieuws is. Ze laten je zien wat je eigenlijk al wist. En dat voor heel veel geld. De Essencetrainingen zijn eigenlijk bedoeld als opstapje naar de vervolgtrainingen zoals Source.


Die mensen moet je gaan benaderen en zo krijgen ze weer nieuwe cursisten. Je wordt stevig gebruikt, al heb je dat niet meteen door. Inhoud Sourcetraining: Alles is in 't Nederlands. Er wordt een foto van je gemaakt. Je krijgt een sticker opgeplakt. Dit keer niet met je naam maar met een meestal weinig vleiende aanduiding ("onzeker" ofzo).


Essentie Cursus: Amsterdamse Diepgang


Je krijgt een muziekje toebedeeld, dat is dan "jouw" liedje. Je krijgt weer een schriftje en dat mag je zelf mooi versieren aan de buitenkant. Als je tijdens de oefeningen naar de wc wil mag dat meestal niet, "het verstoort de oefening". Mag je toch dan moet je wachten op toestemming om weer terug in de zaal te mogen.


Dag 1: Het kiezen van de buddy. Nu komt een "leuke" verrassing. Je mag namelijk eerst vertellen wie je wel en niet mag en de trainers koppelen jou aan degene die je NIET mocht. De-stilte-oefening. Vooraan in de zaal zitten de trainers en die gaan lange tijd zwijgen. Je voelt je daar ongemakkelijk door en gaat uiteindelijk ook zwijgen.


Mede-cursisten geven je negatieve commentaren en je mag alleen "dankjewel" zeggen. Dit moet je leren om je niet van de wijs te brengen. Dag 2: De "achterhouden"-oefening. Het reddingsbotendilemma: er is denkbeeldig een schip aan 't zinken en er zijn niet genoeg reddingboten. Je moet vertellen waarom juist jij wel mee mag in de reddingboot.


Essentie Training Centrum: Amsterdamse SchatkoepelOntwikkel Je Essentie: Amsterdamse Wegwijzer

Je zegt dan "jij leeft" of "jij sterft". Eventjes voor God spelen en er achter komen dat die "aardige" medecursist plotseling niet voor jou kiest. Huilen. De pijn-oefening. Vergeet niet om morgen bikini of zwembroek mee te nemen... Dag 3: Wees iemand anders. Je wordt gevraagd de volgende dag in geheel andere kleding te verschijnen dan je normaliter draagt.


Essentie Academie: Amsterdamse Groeireis


Goh. Het samourai-gevecht. Je wordt opgeroepen in een Japanse setting (muziek, kostuums) om tegen een medecursist te vechten (geen fysiek contact). De trainers geven na het gevecht aan of je gewonnen hebt of niet (als je verliest moet je dood gaan liggen). De agressie-oefening. Je krijgt een riem waarmee je door deze op de grond te meppen alle agressie uit je lijf kan krijgen.


Gaat over je diepste geheimen. Werkt alleen als je alles vertelt. Leuk dat nu zo'n dertig andere mensen dit nu ook allemaal van je weten... De Source-seksfeedbackparade. Voor deze oefening met je in zwemkleding. Liefst zo bloot mogelijk. Dat zal niet iedereen leuk vinden, het vraagt wel wat moed. Je gaat samen met je medecursisten op elkaar een "vleeskeuring" doen.


Essentie Academie: Amsterdamse GroeipadCoaching Voor De Essentie: Amsterdamse Begeleiding

Het kan dus gebeuren dat lelijke lichamen toch lof krijgen, afhankelijk van de keurder en zijn/haar bedoelingen. Het kan ook zijn dat mensen die jij goedkeurt, jou onverwacht afkeuren. Moraal van het verhaal: "je bent niet je lichaam", het belangrijkste, je karakter zit aan de binnenkant. Of je 't er nu mee eens bent of niet, helaas werkt de Westerse samenleving iets anders, getuige de heersende body- en beautycultuur.


Essentie Cursus: Diepgaande Ontdekking


Na afloop is de onderlinge band wel sterker geworden want je hebt elkaar bijna bloot gezien. Niet thuis vertellen waar die blote kleding voor diende, hoor! dan een contract maken (grote poster maken over wat je wilt bereiken). Dag 4: geven-en-nemen-oefening. Trainers en medecursisten maken uit jouw opmerkingen op of je in bepaalde situaties een gever of nemer bent.


Naast veel huilen en ernstige zaken bespreken moet er ook gelachen worden. De leiding zoekt een liedje/act voor je uit (mag je niet zelf doen) en dat moet je later gaan playbacken. CD's of DVD's krijg je niet mee, die koop je maar zelf. Veel oubollig materiaal (Charley Chaplin, Tina Turner, etc).De Source-walk.


Je kunt naar het stadscentrum gaan bijvoorbeeld. De opdracht luidt om een wildvreemde te benaderen om je diepste geheim aan te vertellen. Als alles goed gaat vertelt deze persoon jou ook een geheim. Schrik niet wat anderen je vertellen, sommige dingen wil je echt niet horen... Moraal: als je je zelf open opstelt, doet een ander dat ook...


Essentie Academie: Amsterdamse Groeipad


Je moet in je mooiste kleding komen. Die kleding heb je ook aan bij op de laatste dag als je familie en vrienden mogen komen. Het effect van "herboren zijn" krijgt hiermee de finishing touch. Dag 5: vlak voordat je naar de training gaat moet je je dierbaren bellen om te komen naar "jouw" feestje, dat om 18.00 uur plaatsvindt op de cursuslocatie.


Ineens wordt "je muziekje" weer gedraaid, en ben je weer terug bij jezelf. Na de koffie gaat iedereen naar een grote zaal waar de cursisten stilstaan met hun ogen dicht. Partners en vrienden zullen misschien een hand op je schouder leggen ofzo, en iedereen gaat huilen. Verder krijg je je "contract-met-jezelf" mee en een mooie envelop met een tekening erop, gemaakt door de trainers.


Ergens tussendoor volgt de "Bel-je-geliefde-oefening". Je belt, liefst midden in de nacht je geliefde op (als je die hebt) en zegt duidelijk een paar keer "ik hou van je". Je was dat immers vast in de loop van je relatie vergeten te zeggen en nu weet je partner weer dat je van hem/haar houdt.


Tevens wordt aan je gevraagd om mensen uit je directe omgeving eens flink de waarheid te zeggen. Dit komt betrokkenen erg rauw op hun dak vallen en kan je -als cursist- later in grote problemen brengen. Reunie Source. Je hebt -als cursist- heel wat doorgemaakt met je mede-cursisten dus die ga je zeker weer opzoeken.


Coaching Voor De Essentie: Amsterdamse Begeleiding


Essence- en Sourcetrainingen behoren tot LGAT's, dat staat voor . Van dit type trainingen bestaan er redelijk veel in Nederland. LGAT's vertonen allemaal ongeveer dezelfde kenmerken: De oorsprong ligt bij de Church of Scientology (CoS) die dit soort trainingen heeft bedacht. Nadien zijn vele sluwe zakenmensen op het idee gekomen om zelf zo'n training aan te bieden.

Report this page